Skip to main content

Ny Vindueskoncern i Thy

Thy Vinduer Holding A/S købte pr. 1. juli Vipo Vinduer A/S. Det var kulminationen på et længere forløb, hvor Thy Erhvervsinvest forinden havde købt sig ind i Thy Vinduer Holding A/S, som ejer driftsselskabet Linolie Vinduer og Døre ApS. Med etableringen af Thy Vinduer Holding ApS og opkøbet af Vipo Vinduer kan Thy nu bryste sig af at have en markant spiller indenfor produktion af specialvinduer. Et nichemarked, der kun forventes at vokse de kommende år. 

 

Baggrunden for investeringen

Vipo Vinduer A/S i Vestervig har i mere end 30 år produceret specialvinduer og -døre og beskæftiger i dag 19 medarbejdere. Men ejeren, Victor Søgaard, ønskede at gå på pension og et generationsskifte havde længe været et ønske.

Thy Erhvervsinvest kontaktede derfor Linolie Døre og vinduer ApS med henblik på et muligt partnerskab omkring et køb af Vipo Vinduer. Det resulterede i det fælles selskab Thy Vinduer Holding A/S, som endte med købet af Vipo Vinduer. Thy Vinduer Holding A/S overtog driften af Vipo Vinduer pr. 1. juli 2021.

Linolie Døre og Vinduer A/S producerer, ligesom Vipo Vinduer, specialvinduer, men dog en anden type og til et andet kundesegment. Virksomheden blev startet i 1998 af Leo og Joan Madsen og drives i dag fra Vemb. Der har de seneste år været rigtig godt gang i forretningen, som oplever stor vækst.

Vipo Vinduer er et godt eksempel på den slags virksomheder, som vi har ganske mange af i Thy. Solide og gode virksomheder, som har beskæftiget mange medarbejdere i mange år. Fælles for mange af dem er, at direktøren, og ofte også stifteren og ejeren, nærmer sig pensionsalderen. Det efterlader typisk to muligheder; at lukke virksomheden eller finde en anden til at drive den videre. Lukning vil betyde et farvel til arbejdspladser og skattekroner i Thisted Kommune, og salg til en konkurrent, eller andre udenfor Thy, kan på sigt ende med det samme; at virksomheden flyttes.

For Thy Erhvervsinvest er en case som denne derfor en oplagt mulighed for at udøve det, vi er sat i verden for. At understøtte vækst og arbejdspladser i Thy. I det her tilfælde at hjælpe et generationsskifte af en virksomhed på vej og sikre arbejdspladser i Vestervig.

 

Setuppet i investeringen

Nedenfor ses selskabskonstruktionen omkring Thy Vinduer Holding efter købet af Vipo Vinduer. De to driftsselskaber drives fortsat hver for sig, hvilket giver mening, fordi de også fremover har forskellige produkter og hver deres brand og kundekreds. Ejerkredsen består, udover Joan, Leo og Thy Erhvervsinvest, af Joan og Leos søn Frederik, som allerede nu tænkes ind som en central del af virksomheden.

 

For at muliggøre investeringen fra Thy Erhvervsinvest var det nødvendigt at etablere Thy Vinduer Holding ApS i Thisted Kommune. Efter Thy Erhvervsinvests indtræden i Thy Vinduer Holding ApS, var der behov for yderligere finansiering til købet af Vipo Vinduer, hvilket blev løst med et ansvarligt lån fra Thy Erhvervsinvest til Thy Vinduer Holding ApS.

I forbindelse med investeringen er der lagt et stort stykke arbejde i udarbejdelse af en ejeraftale, som bl.a. regulerer, hvorledes Thy Erhvervsinvest kan købes ud. Vi ønsker, at være med så længe vi har vores berettigelse og kan gøre en forskel, og derefter skal de primære ejere have tøjlerne tilbage.

Fremtiden

Efter opkøbet af Vipo Vinduer står vi med en stærk virksomhed, der har et solidt greb i markedet for specialvinduer. Leo og Joan har i mange år bevist, at de har flair for og er dygtige til både at producere og sælger vinduer. Vi forventer os rigtig meget af samarbejdet i de kommende år og tror på, at 1 + 1 i det her tilfælde faktisk giver 3.

Det er samtidigt glædeligt, at næste generation allerede nu tænkes ind. Det er et stærkt træk, og allerede nu kan Frederik gå ind og understøtte ledelsen af virksomheden, som der med en fordobling af virksomhedens størrelse, ikke er blevet mindre behov for.

Branche:
Produktion af specialvinduer

Ejerskab:
17,5 %

Anden finansiering fra TEI:
Lån

Hjemmeside:
https://linolievinduer.dk/
http://www.vipo.dk/

Vil du vide mere om Thy Erhvervsinvest?

Hør, hvad vi kan gøre for din virksomhed