Skip to main content

Thy Erhvervsinvest investerer i tech-virksomhed

Thy Erhvervsinvest foretager nu sin første investering i en lokal virksomhed. Det bliver i tech-virksomheden Incendium, som laver professionelle streamingløsninger, og allerede blandt andet har Politiet, Beredskabsstyrelsen og mange andre som kunder.

– Incendium har kolossalt stort potentiale, og det siger også noget om de store muligheder vi ser for erhvervsudviklingen i Thy, lyder det fra Francois Grimal, formand for bestyrelsen i Thy Erhvervsinvest.

Thy Erhvervsinvest kommer med kapital og viden til lokale vækstvirksomheder

Thy Erhvervsinvest er en privatejet investeringsfond. Målet er at udvikle erhvervspotentialet i Thy og omegn gennem risikovillige investeringer og know-how til lokale vækstvirksomheder.

– Vores første år har kørt under overskriften ”fuld fart frem”. Vi har holdt mange møder med spændende interessenter og vurderet en lang række muligheder for investeringer, fortæller Francois Grimal.

Thy Erhvervsinvest investerer i Incendium med kapital og know-how.

– Nu er vores første investering her altså, nemlig en større satsning i Incendium. Det gør vi selvfølgelig fordi vi tror på teknologien, virksomheden og folkene bag. Ud over risikovillig kapital kan vi i Thy Erhvervsinvest også støtte op om Incendium og andre vækstvirksomheder i kraft af den erfaring og viden om forretningsudvikling der er repræsenteret i de 32 medlemmer af investorkredsen, siger Francois Grimal.

Thy Erhvervsinvest får en aktieandel på 25 procent i Incendium på baggrund af investeringen.

Incendium har succes – også internationalt

Københavns Lufthavne, Politi, Beredskabsstyrelsen og DFDS Seaways er allerede kunder hos Incendium. Livestreaming bruges til at få et overblik over situationer, for eksempel krisesituationer eller til at kommunikere med medarbejdere der ikke befinder sig på stedet Og Incendium er da også for længst ude over Danmarks grænser.

– Vi har netop lavet en aftale med en robotproducent i Canada om at levere livestreaming tjenester til deres bomberydningsrobotter, fortæller Thomas Baun, direktør i Incendium.

Virksomheder verden over forventes at gøre live streaming til et arbejdsværktøj i de kommende år. Det gælder ikke kun beredskab og politi, men for eksempel også inden for brancher som sundhed og transport.

– Interessen og mulighederne for live streaming til brug i virksomheder og organisationers arbejde, er enorm netop nu. Der er virkelig store muligheder i teknologien, og vores skræddersyede produkter er efterspurgte. Incendium kan lykkes med at få en solid plads på markedet – men det kræver investeringer. Derfor er det perfekt at Thy Erhvervsinvest bakker os op med den risikovillige kapital der gør det muligt for os at kickstarte væksten i virksomheden på det helt rigtige tidspunkt. Vi har store forventninger til det samarbejde vi nu går ind i med Thy Erhvervsinvest, siger Thomas Baun fra Incendium.

FAKTA:

Sådan virker Incendiums livestreaming

Forestil dig indsatslederen der skal træffe lynhurtige beslutninger i en krisesituation, for eksempel en voldsom brand med giftig røg der både skal bekæmpes og kræver evakueringer af beboere i nærheden. Hvad sker hvor? Det kan være afgørende at vide, men det er jo umuligt for en indsatsleder at være flere steder på samme tid. Mobile enheder, for eksempel rygsække med sendeudstyr og kameraer på hver enkelt brandmands hjelm eller på køretøjerne, kan filme hvad der sker og livestreame til indsatslederen, som for eksempel kan se det på en Ipad. Dermed får indsatslederen hurtigt overblikket over situationen – når man nu ikke kan være alle steder på en gang. Incendium leverer teknologien der gør dette muligt og sikkert, både udstyret, for eksempel kameraer, og teknologien der ligger bag, for eksempel app’s til smartphones.

Fakta om investeringen i Incendium

Branche:
Software indenfor livestreaming og video

Ejerskab:
25 %

Anden finansiering fra TEI:
Ingen

Hjemmeside:
https://www.incendium.dk/

Vil du vide mere om Thy Erhvervsinvest?

Hør, hvad vi kan gøre for din virksomhed