Skip to main content

Ny ejer af Fiskehuset: Stærkt lokalt samarbejde har gjort det muligt


Den 1. marts kunne Michael Lyhne Mathiesen endelig se gevinsten af lang tids intensivt arbejde, da han overtog nøglerne til Fiskehuset på havnen i Thisted. Noget der er blevet muligt med hjælp fra et stærkt lokalt erhvervssamarbejde.

- Fiskehuset er en forholdsvis stor virksomhed med både restaurant, detailhandel, mad ud af huset, webbutik osv. Og det krævede en finansiering, som jeg ikke kunne klare alene, fortæller Michael Lyhne Mathiesen.

Derfor er han også ekstra glad for i dag, at stå her overfor et nyt og spændende kapitel i sit liv, som ny ejer af Fiskehuset. Det er først og fremmest blevet muligt grundet et tæt samarbejde med Thy Erhvervsforum og opbakning fra den lokale investor Thy Erhvervsinvest og Andelskassen.

- Uden stærke lokale folk i ryggen, som har troet på mig, var det ikke lykkedes for mig at købe Fiskehuset. De har givet mig muligheden for det her, fortæller Michael Lyhne Mathiesen.

Afgørende hjælp fra Thy Erhvervsforum  

- Det hele startede med, at jeg gik til Thy Erhvervsforum for at få en snak om mulighederne i Thy, fortæller Michael Lyhne Mathiesen, der i mange år har arbejdet som blandt andet Hotelchef hos Fjord Line, men længe har ønsket, at komme fast tilbage til Thy.

- Jeg havde gået med overvejelser om Fiskehuset længe. Lisbeth fra Thy Erhvervsforum hjalp mig med at komme videre og få afklaring på det. Hun satte mig både i kontakt med Thy Erhvervsinvest og Andelskassen. Og så gik det slag i slag herfra, fortæller han og fortsætter:

- Den hjælp og vejledning, jeg har fået hos Thy Erhvervsforum, har været guld værd og helt afgørende for at nå i mål, fortæller Michael Lyhne Mathiesen.

Ifølge Lisbeth Bang Nielsen, Erhvervskonsulent hos Thy Erhvervsforum, har det været oplagt at lægge alle disse kræfter i formidlingen af Fiskehuset:

- At vi har været med til at formidle sådan en opgave her, betyder ikke kun fortsat vækst og udvikling for Fiskehuset som forretning, det er også medarbejdere og underleverandører, der beholder deres arbejde – der er mange involveret, fortæller hun.

De tidligere ejere kontaktede Thy Erhvervsforum for cirka to år siden, vedrørende hjælp til formidling af et salg af Fiskehuset. Og siden da, er der blevet arbejdet med flere potentielle købere, men uden held.

- Det er kanon at opleve, at det efter en længere proces omkring salg af Fiskehuset, viste sig, at det skulle være det her netværk og stærke samarbejde mellem flere parter, der skulle bane vejen for et generationsskifte i Fiskehuset, fortæller hun, og tilføjer at det selvfølgelig er sket i kombination med det potentiale, de så i Michael som ny ejer.

 

Thy Erhvervsinvest som vigtig spiller

To helt centrale spillere, som har gjort det muligt for Michael Lyhne Mathiesen at købe Fiskehuset, er Thy Erhvervsinvest og Andelskassen, som er kommet med den nødvendige finansielle opbakning.

- Vi har kigget på Fiskehuset længe, og så kom Michael, som vi synes var den helt rigtige mand at lave et samarbejde med og sammen løfte den her opgave om et køb med. Vi er glade for, at vi har været med til at sikre det her generationsskifte, som betyder udvikling og bibeholdelse af arbejderpladser, fortæller Robert Hove, direktør for Thy Erhvervsinvest, som er en lokal investeringsfond, der er etableret for at skabe vækst, udvikling og arbejdspladser i Thy.

Thy Erhvervsinvest har sin gang i Thy og Co. Kontorfællesskabet i Tilsted, hvor blandt andet Thy Erhvervsforum og Andelskassen også holder til.

- Vi kender hinanden herude i huset, og det er da vigtig i den her sammenhæng, hvor det er samarbejdet og netværket, der får det hele til at gå op i en højere enhed, fortæller Robert Hove.

 

Andelskassen finder løsninger

Et køb af en virksomhed som Fiskehuset har krævet en bank i ryggen. Her har der ifølge Michael Lyhne Mathiesen helt fra start været god hjælp at hente fra Andelskassen.

Ifølge Andeskassen selv, har samarbejdet mellem Thy Erhvervsforum og Thy Erhvervsinvest været afgørende for, at de som bank har kunne gå ind i det her. 

- Det er vigtigt for os, at Thy Erhvervsforum har vurderet Michael som det rigtige match, og at Thy Erhvervsinvest også går ind og tror på det her og fungerer som sparringspartnere – også efterfølgende, fortæller Jens Nystrup Hammer, der er Erhvervskundechef hos Andelskassen, der til dagligt er at finde på deres kontor i Thy og Co. Kontorfællesskabet.  

- Vi er glade for, at vi har været en del af den her proces. Vi har været med ind over i forhold til at finde løsninger og undersøge, hvad der rent faktisk skulle til, for at det her køb kunne blive virkelighed for Michael, tilføjer han.

 

En god cocktail 

- Thy Erhvervsforum, Thy Erhvervsinvest og Andelskassen har været en rigtig god cocktail, som har gjort det her muligt for mig, afslutter Michael Lyhne Mathiesen, som glæder sig til at kunne byde velkommen til kunder i Fiskehuset på havnen i Thisted.

Fakta om investeringen i Fiskehuset

Branche:
Detail- og websalg af frisk fisk

Ejerskab:
30 %

Anden finansiering fra TEI:
Finansiering af ejendom