Skip to main content

Incendium A/S slår sig sammen med norske Bliksund A/S

Incendiums ejere sælger virksomheden til norske Bliksund. Transaktionen sker med baggrund i Incendiums ønske om at komme ind i større rammer, der dels kan etablere grundlaget for større international ekspansion og dels accelerere produktudviklingen til gavn for eksisterende og nye kunder.

 

Den danske virksomhed med hovedsæde i Thisted er førende leverandør af sikre live video løsninger til beredskab, forsikring og sundhedssektoren. Incendiums og Bliksunds produkter komplementerer hinanden og virksomhederne har allerede mange fælles kunder. Det betyder en styrkelse af det skandinaviske fodfæste og et godt afsæt for international ekspansion.

 

Incendium har siden starten af 2009 opbygget en ledende position indenfor sikre videoløsninger i beredskabssektoren i Norden. Virksomhedens software, IncidentShare, er en brugervenlig og intuitiv løsning til deling af video for bedre situationsforståelse, enklere koordinering, optimeret ressourceallokering, evaluering og oplæring. IncidentShare håndterer live video fra mobiltelefoner, droner, køretøjer, bodycams og andre IoT enheder. Eksempelvis kan operatører ved alarmcentraler hurtigt og sikkert modtage live video fra indringere.

 

Gennem samarbejdet i det svensk-norske projekt “Prehospital video i samverkan” (PreVis) så Incendium og Bliksund, hvordan deres løsninger komplementerer hinanden, og hvordan de sammen kan dække en øget efterspørgsel for live video i ambulancetjenesten. Sammen med sin svenske ejer, Monterro, ser Bliksund et stort potentiale for fælles løsninger både i Norden men også Internationalt.

 

  • Med Incendiums ekspertise inden for live video og vores sammenfaldende vision, passer selskaberne rigtig godt sammen. Vi arbejder hele tiden med videreudvikling af vores løsninger og brugen af live video i nødetaterne er efterspurgt. Ved at integrere Incendiums løsninger med vores, kan vi tilbyde løsninger som vil give etaterne en endnu bedre og enklere hverdag. Samtidig vil dette også give os en stærkere position internationalt, siger Janne T Morstøl, CEO i Bliksund

 

Klar til et internationalt marked

I lighed med Bliksund har Incendium gennem mange år leveret løsninger til beredskabs- politi- og sundhedssektoren. Incendium har også et stort fokus på forsikringsbranchen og det bliver også fremover en grundpille i virksomhedens strategi. På kundelisten i Danmark står blandt andet Politiet, Beredskabsstyrelsen samt brandvæsener, lægevagter, AMK og forsikringsselskaber. En stor del af kunderne er norske i form af 110-sentraler, brandvæsener, lægevagter og AMK, men løsningerne bruges også af kunder i det øvrige EU og resten af verden.

 

De første integrationer mellem Bliksunds prehospitale elektroniske patientjournal, EWA, og Incendiums videoløsning, IncidentShare, er allerede på plads. Dette giver bedre beslutningsstøtte og gør, at ambulancereddere kan konsultere en læge, som ser live video af patienten i ambulancen, samtidig med at lægen kan se vitale parametre og andre målinger i realtid. Selskaberne ser også på, hvordan løsningerne kan integreres og hjælpe andre brugergrupper.

 

  • Gennem vores samarbejde har vi set, hvordan vores software passer sammen og dækker et øget behov for videoløsninger. I lighed med Bliksund er vores løsninger udviklet i tæt dialog og samarbejde med brugerne for at sikre brugervenlighed i daglig drift. At blive en del af Bliksund passer godt sammen med vores vision og arbejdskultur og vi glæder os til at få øget kapacitet til at blive endnu bedre til at udvikle og forbedre vores kunders løsninger og skabe større internationalt kendskab til nytten af vores værktøjer, siger Thomas Baun, CEO i Incendium.

 

Thy Erhvervsinvest, som nu udtræder af ejerkredsen, er også glade for salget:

 

Incendium har allerede været med til at skabe vækst og arbejdspladser i Thy – og deres forventning om at skabe yderligere vækst og ansætte endnu flere er til stor gavn for området, siger Thomas Sandal Hansen, der er direktør hos Thy Erhvervsinvest

En milepæl

Investeringsselskabet Monterro, som er specialiseret i nordiske softwarevirksomheder, gik ind i Bliksund i februar 2021. Med fokus på international udvidelse og videreudvikling af Bliksunds digitale platform, ser de også stort potentiale i fælles løsninger fra Incendium og Bliksund.

 

  • Det er en milepæl for Bliksund og det følger den vækststrategi, som er sat for selskabet. Opkøbet er et vigtigt led i videreudviklingen af Bliksunds løsninger og den internationale satsning, siger Roald Hunvik, partner og landechef for Norge i Monterro

 

Siden Monterros indtræden har Bliksund oprettet afdelinger i Oslo og Lund samt oprettet et udviklingsafdeling i Vietnam. Med Incendium ombord får de nu også dansk tilstedeværelse med afdelinger i Thisted, Roskilde og Aalborg, samt 9 nye medarbejdere. Opkøbet er afhængig af endelig godkendelse fra Erhvervsstyrelsen.

 

  • Vores mission er at hjælpe dem, der hjælper. En vigtig del af Bliksunds DNA og kultur er den korte afstand til brugerne og fokus på brugervenlige løsninger. I tillæg til at få Incendiums løsninger om bord, får vi også en gruppe af meget kompetente medarbejdere, som brænder for det samme som os. Vi glæder os meget til at kunne arbejde endnu tættere sammen, siger Janne T. Morstøl, CEO i Bliksund.

 

 

For mere information:

Thomas Baun, CEO Incendium, thb@incendium.dk, +45 226 45 991

Janne T. Morstøl, CEO, janne.morstol@bliksund.com, +47 951 96 224 

Cathrine Thaning, Marketing Director, cathrine.thaning@bliksund.com, +47 416 81 740

 

Om Incendium A/S

Incendium er en førende dansk leverandør af sikre live video løsninger fra mobiltelefoner, køretøjer, bodycams, og droner til politi- sundhed og brand- og forsikringssektoren. Deres software, IncidentShare, tilbyder en platform som giver enkel og sikker adgang til live video og mulighed for at optage og lagre video. Virksomheden blev etableret i 2009 og har kontorer i Thisted, Roskilde og Aalborg i Danmark. For mere information se www.incendium.dk

 

Om Bliksund AS

Bliksund er en førende norsk leverandør af softwareløsninger til sundhed- og beredskabsektoren. Med bred erfaring fra branchen digitaliserer Bliksund hverdagen for bereskabs- og sundhedsarbejdere både nationalt og internationalt. Deres løsning giver kontrol, flow og overblik, både i arbejdshverdagen og akutte situationer. Bliksund blev etableret i 2010 og har mere end 45 ansatte som er fordelt på hovedkontoret i Grimstad, samt afdeling i Oslo, Sverige og Vietnam. For mere information se www.bliksund.no

Branche:
Software indenfor livestreaming og video

Ejerskab:
25 %

Anden finansiering fra TEI:
Ingen

Hjemmeside:
https://www.incendium.dk/

Vil du vide mere om Thy Erhvervsinvest?

Hør, hvad vi kan gøre for din virksomhed