Skip to main content

AutoQ står nu på egne ben

Efter tre års samarbejde er Thy Erhvervsinvest nu købt ud af autoQ - helt som planlagt 

Da 34-årige Anders Stignæs tilbage i 2018 var klar til at overtage Hanstholm - Thisted - Sydthy Auto- og dækservice (i dag autoQ), var det med hjælp fra Thy Erhvervsinvest, at det blev muligt.

Virksomhedsovertagelsen blev muligt igennem et samarbejde, hvor Thy Erhvervsinvest gik ind som medejere i virksomheden med en ejerandel på 44 procent og repræsentation i bestyrelsen. Anders Stignæs havde en ejerandel på 56 procent og ansvar for driften.

I dag - tre år efter - har Anders Stignæs købt Thy Erhvervsinvest ud og er nu alene ejer af autoQ, hvor han har 24 ansatte i alt.

 - Hele forløbet omkring Anders´ overtagelse af virksomheden i 2018 og de seneste tre års udvikling er et skoleeksempel på, hvad TEI kan hjælpe med. Både i form af kapital, know-how og rådgivning, siger Robert Hove, der er direktør i Thy Erhvervsinvest.

Da Anders Stignæs og Thy Erhvervsinvest indgik samarbejdet i 2018, var det med det for øje, at Anders på sigt skulle købe Thy Erhvervsinvest ud igen.

- Det har været meningen hele tiden. TEI har penge, som er tålmodige og risikovillige, men det er ikke meningen, at de skal stå som en langsigtet investering i de virksomheder, vi støtter. Aftalen har hele tiden været, at TEI skulle købes ud efter tre år, hvis Anders havde mulighed for det, så nu er TEI ude - helt efter planen. Og det har faktisk været en rigtig god forretning for TEI, siger Robert Hove.

Udover at Thy Erhvervsinvest arbejder for at understøtte lokal vækst og blandt andet gøre generationsskifter muligt, er der også en forventning om at få udbytte af investeringerne. Thy Erhvervsinvest har lige i øjeblikket 32 investorer.

- Vi har haft en god forrentning af vores investering i Anders´ virksomhed - og Anders er nu som 34-årig ejer af en virksomhed med 24 ansatte, siger Robert Hove, der ikke lægger skjul på, at investeringen i autoQ har været en succes på mange fronter.

Thy Erhvervsinvest har lige nu otte mio. klar til nye investeringer.

Er du interesseret i at høre, hvordan et samarbejde med Thy Erhvervsinvest kan bidrage til at skabe vækst og udvikling i din virksomhed, så er du altid velkommen til at  kontakte os for en uforpligtende snak. Se kontaktoplysninger her.

Fakta om investeringen i AutoQ

Branche:
Autoværksted

Ejerskab:

44 %

Anden finansiering fra TEI:
Ingen

Hjemmeside:
https://autoq.dk/